Biz Kimiz?
Sürdürülebilirlik odağında doğa dostu temiz tarım uygulamalarıyla üstün kaliteli natürel sızma zeytinyağı üreten bir aileyiz. Büyük bir tutkuyla çıktığımız bu yolda gözbebeğimiz zeytinyağımızı sizinle paylaşmanın heyecanı içindeyiz..
Geyikli Bölgesi Zeytinyağının Özellikleri
Çanakkale’deki zeytinliklerimizin bulunduğu muhteşem coğrafya Akdeniz ve Karadeniz iklimleri arasında bir geçiş iklimi özelliği gösterir. Kuzey Ege Denizi’ne açık olduğu için yıl boyunca farklı kuvvette ve yönlerde rüzgâr alır. Zeytinler denizden gelen, yüksek oranda oksijen ve iyot içeren havanın etkisiyle yavaş ve geç olgunlaşır. Zeytinlerin yavaş olgunlaşması, aroma bileşenlerinin daha zengin ve yoğun bir şekilde sentezlenmesini sağlar.
Kaynak: Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Ziraat Fakültesi
Zeytinliklerimiz çam, incir ve kocayemiş ağaçları ile beraber Bozcaada’ya bakan tepeler boyunca uzanır. Bizce o muhteşem gün batımının mucizesi de mutlaka zeytinlerin lezzetine yansıyor.
Hasat ve Zeytinyağının Kalitesi
Ağaçların dallarına vura vura yapılan hasat sizlerin de içini acıtmıyor mu? Neyse ki artık daha modern yöntemler kullanılıyor ve bu iş için geliştirilen ekipmandan faydalanılıyor. Biz de hasatımızı dal sarsıcılarla yapıyoruz. Böylece hem zeytinlerimizi hem de ağaçlarımızın bir sonraki yıl için büyütmeye başladığı tomurcukları korumuş oluyoruz.Zeytin hasadı coğrafyaya, meyvenin olgunlaşmasına, üretmeyi amaçladığınız yağa ve iklime göre değişebiliyor. Ağustos sonu - Eylül gibi başlıyor. Bizim coğrafyamızda ağırlıklı olarak Ekim-Kasım aylarında yapılıyor ve Şubat ayına kadar sürebiliyor. Bu süreçte zeytin meyvesi açık yeşilden siyaha kadar dönerek olgunlaşıyor.
Zeytin meyvesi henüz yeşilken elde edilen yağ erken hasat olarak tanımlanıyor. Doğru yöntemlerle toplanarak işlendiğinde besin değeri en üst seviyede olan, yüksek antioksidan ve antienflamatuar özellikler taşıyan, düşük asitli, mis kokulu, büyülü bir yağ elde ediliyor.
Yağın kalitesi açısından sadece ağaçtan toplanan zeytinlerin kullanılması önemli bir unsur. Önceden dökülmüş dip zeytinleri yağın asitlenmesine ve çeşitli kusurlara sebep oluyor. Bir diğer önemli unsur da zeytinlerin ezilmeden ve sıkışmadan hızla sıkım aşamasına geçmesi. Bunu sağlamak amacıyla havadar kasalara topladığımız zeytinlerimizi hızla fabrikaya ulaştırarak aynı gün içinde kapalı sistemlerde soğuk sıkım yaptırıyoruz.
Neden Soğuk Sıkım?
Soğuk sıkım yağın 27 C derecenin altında bir sıcaklıkta elde edilmesidir ve zeytinyağının sağlık açısından faydalı olan bileşenlerinin korunmasını sağlamak için çok önemlidir. Alternatif olarak daha fazla yağ elde etmek üzere daha yüksek sıcaklıklara çıkılabiliyor. Ancak kalite odağımız sebebiyle biz de soğuk sıkım yöntemiyle ilerliyoruz.
Saklama Koşulları
Zeytinyağının kalitesini ve sağlık için önemli özelliklerini koruması için hava, ısı ve ışıktan korunması çok önemli. Bu nedenle soğuk sıkım ile elde edilen yağımızı paslanmaz çelik tanklarda hava ve ışıkla temasını keserek korumaya alıyoruz. Size ulaştırmadan tenekelere dolum yapıyoruz. Böylece sıkıldığı andaki nefasetini ve özelliklerini korumasını sağlıyoruz.
Doğru Ambalaj
Uluslararası standartlarda ve hijyenik şartlarda üretilen içi ve dışı laklı tenekeler kullanıyoruz. Ürünlerimizin size zarar görmeden ulaşmasını sağlarken plastik atık yaratmamayı amaçlıyoruz. Sürdürülebilirlik odağımızla mümkün olan her aşamada %100 geri dönüştürülebilir, petrol türevi içermeyen, doğa dostu malzemeler kullanıyoruz.
Natürel Sızma Zeytinyağı
Vega1923 ile Türk Gıda Kodeksi’nde Natürel Sızma Zeytinyağı olarak tanımlanan en üst sınıf olan, %0,8’den az asiditeye sahip, meyvemsi, buruk ve geniz yakan bir lezzet bulacaksınız. Burukluğu ve yakıcılığı antioksidan ve antienflamatuar özelliği taşıyan ve sağlık açısından sonsuz fayda sağlayan bileşenlerden kaynaklanıyor.